Απαραίτητη η ενημέρωση του οφειλέτη από την εφορία πριν την κατάσχεση σε τραπεζικό του λογαριασμό (ΣτΕ τμ. ΣΤ΄ 366/2014)

Η πενταμελής σύνθεση του  Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ τμ. ΣΤ΄ 366/2014) έκρινε ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να προβεί σε κατάσχεση χρημάτων λόγω οφειλών που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη, ώστε να μπορεί ο τελευταίος να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ή να εξοφλήσει την οφειλή του. Το Ανώτατο Ακυρωτικό που κατέληξε στην εν λόγω κρίση ερμηνεύοντας το άρθρο 30 παρ. 1 του Κ.Ε.Δ.Ε υπό την συνταγματική αρχή της παροχής έννομης προστασίας (20 παρ 1 Σ.) παρέπεμψε το ζήτημα λόγω της σπουδαιότητάς του στην επταμελή σύνθεσή του για νέα κρίση.

Την εν λόγω απόφαση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Share  

 

This post is tagged: , , , , , ,


Νεα


Στη στήλη Νέα μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα νομικά νέα σχετικά με τους τομείς ενασχόλησης του γραφείου μας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις στη νομική επιστήμη, δημοσιεύοντας δικαστικές αποφάσεις και σχολιάζοντας τη νομική επικαιρότητα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες, αναφορικά με τα θέματα του ενδιαφέροντός σας.